Súlyos drágulást jelentettek be Budapesten: jócskán megemelik a népszerű szolgáltatás árát

Pénzcentrum2022. december 23. 14:02

Változnak a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-től. Ezzel együtt a szolgáltatás is fejlődni fog, hiszen jövőre újabb gyűjtőállomások és több száz vadonatúj kerékpár állhat forgalomba, azaz a tavaly májusi indulása óta duplájára nő a kerékpárok száma - közölte a BKK.

Jövő év elején bővül a MOL Bubi szolgáltatási területe, több száz kerékpárral nő az eszközpark, ám változik a rendszer használati díja is.

A havi bérlet ára 2023. januártól 500 helyett 1000 forint, az éves bérlet 5000 forint helyett 8500 forint, a percdíj pedig 20-ról 40 forintra nő, a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad.

A rendszerben a havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehet használni, a második kerékpárért percdíjat számol fel a rendszer - eddig a havi és éves bérlet kiváltásával egyszerre két kerékpárt lehetett használni, nem számoltak percdíjat.

A MOL Bubi eszközparkja jelentősen nőtt a 2021-es megújulása óta és dinamikusan bővült a közbringra-rendszer szolgáltatási területe. A szolgáltatás szinte minden rekordot megdöntött és mai napig hihetetlenül népszerű. A korábbihoz képest bővebb szolgáltatás már nagyobb karbantartási és üzemeltetési költségekkel is jár. A bevételek növelése biztosítja, hogy még több gyűjtőállomás és modern kerékpár álljon a felhasználók rendelkezésére

- írja közleményében a cég.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A BKK szerint a felhasználók 98 százalékban 30 percnél rövidebb időre veszik fel a kerékpárokat, erre az időre pedig nem kell percdíjat fizetni. A közbringarendszer a tavaly májusi megújulása óta sorra döntötte a rekordokat, idén november közepén pedig átlépte a 4 milliós utazásszámot - számoltak be.

Címlapkép: BKK

Címkék:
utazás, bkk, kerékpár, bubi, közbringa, mol, drágulás, áremelés, bérlet, szolgáltatás,