Tömegesen menekülnek a magyarok a halottak napja elől: horror árak, tumultus várja őket

Reichenberger Dániel2022. október 26. 16:03

Még mindig nagyon szeretnek szállodában pihenni a magyarok a hosszú hétvégéken. A Pénzcentrum kiderítette, hogy az egyik szállodalánc egységei majdnem dugig megteltek a négynapos ünnepre, vagyis temetőlátogatás helyett sokan inkább kipihenik a nehéz munka fáradalmait. A szállásipar pedig köszöni szépen, kezd magához térni a covid okozta sokkból, már többen foglalnak, mint a járványt megelőző utolsó évben.

Annak ellenére, hogy a családok költségei a fékezhetetlen infláció és a rezsiárak emelkedése miatt a sokszorosára növekedtek, úgy látszik, hogy a magyarok nem szívesen mondanak le a néhány napos pihenésekről, még akkor sem, ha drágább lesz. 

Mint arról ma a Pénzcentrum is beszámolt, a legnagyobb belföldi turisztikai régiók közül Észak-Magyarország (26%), Nyugat-Dunántúl (16%) és a Balaton (14%) részesülnek a legnagyobb arányban a foglalásokból. A települések népszerűségi rangsorát Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vezetik. Őket követi Hévíz, Szeged, Siófok, Zalakaros és Sárvár. Bár a tökfaragás helyett útrakelő vendégek zöme csak a hosszú hétvégére időzik, vannak olyanok is, akik megnyújtják vagy épp eltolják az üdülést az őszi szünet további napjaira.

Dugig megteltek a szállodák

Most négy napos hétvége közeledik, ennek apropóján pedig megkérdeztük az egyik magyarországi szállodaláncot, hogy állnak most a foglalások.

Közel teltházasak a Hunguest-szállodák a hosszú hétvégére, már csak a hévízi és a balatonalmádi egységünkben van néhány kiadó szoba. Az elérhető szolgáltatásokat nem érinti korlátozás, mert nem szeretnénk, ha a gazdasági nehézségeket, vagy akár az energiaköltségek drasztikus emelkedését a vendégek is megtapasztalnák, hiszen bennünket a zavartalan pihenés miatt választanak.

- tudtuk meg a Hunguest Hotelstől. A cég azt is hozzátette, hogy a rezsiáremelkedés természetesen őket is érintette, viszont nem érte a céget készületlenül, mert már tavaly belevágtak az energiatakarékos megoldások bevezetésébe.

Hogy ellensúlyozzuk az emelkedő költségeket, már tavaly elindítottunk egy energiahatékonysági programot, mely során az izzók cseréitől a hőszigetelésen át a napelemekig számos olyan kisebb-nagyobb beruházást valósítunk meg, amelyek segítenek mérsékelni az energiaárak drasztikus emelkedése okozta gazdasági hatásokat. A megemelkedett rezsiárakat nem háríthatjuk át a vendégekre, ez azonnali kereslet-csökkenést okozna. A Hunguest Hotels szállodáiban dinamikus árazást alkalmazunk, egy szoba ára függ az ellátás típusától, a foglalás időpontjától, és természetesen követi a piaci mozgásokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kezdi összeszedni magát a turisztikai szektor

A szallas.hu-tól azt tudtuk meg, hogy a magyarok továbbra is nagyon szeretnek Mindenszentek körül pihenni menni, egyrészt mert általában az iskolában is ilyenkor van szünet - ez ugye idén nem lesz így - másrészt mert a karácsony utáni időszakot leszámítva ez az egyetlen nagyobb lehetőség pihenni az őszi-téli időszakban.

Az látszik az adatainkból, hogy ahogy közeledünk a hétvégéhez, hogy nagy mértékben megemelkedett a lefoglalt vendégéjszakák száma. Még a pandémia előtti évhez, vagyis 2019-hez képest is magasabb a foglaltsági szint. Ennek az a magyarázata, hogy a hosszú hétvége most négy napos lesz, valamint hogy az őszi-téli időszakban ez az egyetlen lehetőség egy nagy pihenésre

- mondta el a cég a Pénzcentrum érdeklődésére.

Brutális drágulásra tehát nem kell számítanunk, úgy tűnik azonban, hogy már lekéstünk, ha szállodában szeretnénk pihenni a Mindenszentek fémjelezte hosszú hétvégén. Persze más lehetőségek még ezreével akadnak, így aki pihenne egyet a mókuskerékbe való visszatérés előtt, biztosan talál rá módot.

Címkék:
rezsi, szálloda, hosszú hétvége, rezsicsökkentés, hotel, szállás, magyarok, pihenés, mindenszentek, hotelszobák, szállások, szálláshelyek, teltház, szállodaipar, rezsicsekk, magánszállás, rezsiemelés,