Ennyi volt: itt a Ryanair bejelentése, ez sokaknak fog fájni

Pénzcentrum2022. augusztus 11. 08:29

Michael O'Leary azt mondta, a kilövő üzemanyagárak miatt légitársasága a jövőben nem ajánl többé filléres utazásokat, vége lehet a 10 eurós repülőjegyek korának.

A 10 eurós repülőjegyek korának vége, a Ryanair átlagos viteldíja a tavalyi, nagyjából 40 euróról 50 euróra emelkedik a következő öt évben - mondta a BBC Radio 4-nek a légitársaság vezére, Michael O'Leary. A vezérigazgató szerint ettől még az emberek továbbra is repülni fognak, de sokkal árérzékenyebbek lesznek, és méginkább az olcsóbb jegyeket keresik majd. Mint kiemelte, az üzemanyag-költségek emelkedése nyomja fel a repülés árát.

A rádiós interjúban a légiközlekedés károsanyag-kibocsátása is szóba került. Erről a vezérigazgató azt mondta, hogy a közúti és tengeri szállítmányozás összességében sokkal nagyobb széndioxid-kibocsátó, mint az emissziók 2,4 százalékáért felelő repülés, ezért "tévút" az ő iparágát ennyire a középpontba helyezni. Azonban sokan keresik az alacsonyabb fogyasztású repülés útjait, de szerinte sokkal nagyobbb eredményt hozna, ha átállna a világ a benzines és dízeles közlekedésről az elektromosra.

A Ryanair itthon nemrég 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott az úgynevezett extraprofit-különadó a fogyasztókra való áthárítása miatt, a vállalat fellebbez a döntés ellen.

Címkék:
utazás, ryanair, repülés, légitársaság, drágulás, repülőjegy,