Óriási a káosz a németországi turizmusban: több tízezren hiányoznak a szektorból

Pénzcentrum2022. július 9. 15:01

Nem indul jól a szezon Németországban: több mint 7200 alkalmazott hiányzik a repülőtereken Németországban. A Német Gazdaságkutató intézet tanulmánya szerint sokan otthagyták a légiforgalmi szektort a pandémia idején, és nem tértek vissza - írja a hvg.hu.

A Lufthansa emiatt már több mint kétezer járatot törölt München és Frankfurt repülőterén. Ehhez jön még 900 járat, mely a hétvégeken vagy az ünnepnapokon vitte volna külföldre a német turistákat. Az államvasutak viszont jól működnek, náluk nincs személyzeti probléma. Időben 22 ezer új embert vettek fel, ezért bírják a terhelést.

A német kormány részben vendégmunkásokkal akarja megoldani a személyzeti hiányt a repülőtereken, szállodákban, éttermekben. Csakhogy ehhez egyszerűsíteni kell az előírásokat.

A vendéglátásban még rosszabb helyzet. A létszámhiány a legnagyobb gond - mondják a német szálloda- és étteremszövetségben (DEHOGA). A szövetség tagjainak 60%-a munkaerőt keres - változó sikerrel. Itt is sokan távoztak a pandémia idején, és egyáltalán nem mindenki tért vissza. 

Címkék:
vendéglátás, németország, létszámhiány, német, szállodák, éttermek,