Már vidéken is fenn lesz a menetrend a Google Mapsen: ezekben a városokban élesedik az újítás

Pénzcentrum2022. május 28. 12:03

Vitézy Dávid közlekedési államtitkár a közösségi média oldalán azt közölte, hogy mai naptól fokozatosan jelennek meg a Volánbusz vidéki városi (helyi) menetrendjei a Google Térképen, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal. Ennek eredményeképpen könnyebben tervezhetővé válik a közösségi közlekedés azon településeken, ahol a Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást.

Az ország közel 70 városában, többek között Győrben, Egerben, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szekszárdon, Nagykanizsán, Sopronban, Siófokon, Dunaújvárosban, Békéscsabán, Szolnokon, Salgótarjánban, Ózdon, Esztergomban - közölte az államtitkár.

"A helyközi járatokkal kiegészítve így a városokban elérhetővé vált az egyszerű utazástervezés mobilon, külön applikáció letöltése nélkül. A helyi járatokat a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi járataival kombináltan is lehet így tervezni, ahogy a képen is látszik, egy Debrecenből a nyíregyházi állatkerthez tervezett utazásnál.

Loading...

A fejlesztés következő lépcsőjében pedig már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást" - írta ki.

Címkék:
utazás, közlekedés, bkk, MÁV, menetrend, közösségi közlekedés, google, applikáció, volánbusz, vitézy dávid,