Fontos változás élesedik a főváros közlekedésében: erről jobb ha tudsz

MTI2022. április 29. 17:33

Május 1-jén az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közkedési Központ (BKK) járatai, a 3-as metró pedig Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között jár, a Nagyvárad tér és a Lehel tér között metrópótló busszal lehet utazni - közölte a társaság pénteken

 A BKK közleménye szerint a jó idő beköszöntével több, kiemelt szabadidős helyszíneket érintő járat is sűrűbben közlekedik e hét végétől. Szombattól a Normafához közlekedő 21A autóbusz hétvégén a kora esti órákban is gyakrabban indul. A 212-es busz hétvégén hosszabb ideig, este hét óráig jár a Normafához. A Margitszigetet érintő 26-os busz hétköznap délután sűrűbben jár, emellett hétvégén szintén gyakrabban indul, valamint csuklós buszok közlekednek a vonalon.

Közölték, újra jár a 226-os autóbusz a Nyugati pályaudvar és az Óbudai-sziget között a Margitszigeten keresztül. A járat csak hétvégén, 30 percenként közlekedik.

Hétvégén a Városligetben megrendezett programokhoz kapcsolódva a 72M trolibusz vonalán részben nagyobb, csuklós járművek közlekednek, az 1-es metró mellett trolibusszal is megközelíthető a Városliget. A BKK emlékeztetett arra is, hogy szombattól ismét közlekedik a fogaskerekű.

Metrópótlók

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani a Váci út – Petneházy utca, Váci út – Róbert Károly körút és Üllői út – Szentkirályi utca csomópontokban. A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan. A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások májusi forgalomba helyezése után a metrópótlás a Göncz Árpád városközpont – Kálvin tér útvonalra helyeződik át.

Hetedik ütemben 2022. május 2 – 12. között mozgó terelésekre kell számítani a jövőbeni metrópótlás teljes útvonalán, a Göncz Árpád városközpont – Kálvin tér között.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Bruzák Noémi, MTI/MTVA 

 

 

Címkék:
busz, autóbusz, tér, járat,