Szívhatják a fogukat a magyar családok: durván megdrágul idén a balatoni nyaralás

Pénzcentrum2022. április 22. 10:01

Hogy mennyire kell mélyen a zsebükbe nyúlnia mindazoknak, akik idén a magyar tengernél szeretnének nyaralni, arról Flesch Tamást, a Magyar Szállodák és Éttermek szövetségénék tiszteletbeli elnöke beszélet az RTL Reggeli című műsorában.

Az élelmiszerárak és az energiaszámlák növekedése a vendéglátóiparban és a turizmusban is érezteti majd hatását. A legnagyobb szálláshirdető portálon 250-300 ezer forintnál kezdődnek a legolcsóbb háromcsillagos szállodák, ha egy négyfős család egy hétre utazna a nyáron Balatonhoz. Háromcsillagos szállodákat all inclusive ellátással, 700-800 ezer forint környékén lehet találni.

Ha jókor jó időben foglalunk, azzal rengeteg pénzt lehet megspórolni 

 - hívta fel a figyelmet a szakember, majd hozzátette, egyre rövidebb időre foglalnak az emberek, pedig az előre foglalással sokat lehetne spórolni. Főleg úgy, hogy a szállodaipar nagy része mára már rugalmasabb lett, könnyebben visszavonhatjuk a foglalást, mint előtte.

Címkék:
szálloda, nyaralás, Balaton, falusi turizmus, magyarország, nyár, magyar, szállás, szakember, rtl, szállodák, élelmiszerárak,