Fájdalmas drágulás a Balatonnál: ennyivel kerül majd többe a családi nyaralás 2022-ben

Pénzcentrum2022. április 21. 14:27

15-20 százalékkal is drágulhat a balatoni nyaralás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénék tiszteletbeli elnöke szerint. Flesch Tamás kifejtette: a kereslet szabja meg az árakat, ezért ők sem tudnak drasztikusan árat emelni, pedig a munkaerőhiány miatt nagy szükség lenne rá.

Az élelmiszerárak és az energiaszámlák növekedése a vendéglátóiparban és a turizmusban is érezteti majd hatását. Hogy mennyire kell mélyen a zsebükbe nyúlnia mindazoknak, akik idén a magyar tengernél szeretnének nyaralni, arról a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénék tiszteletbeli elnökét, Flesch Tamást kérdezték az RTL Reggeliben.

A szakember szerint akár 15-20 százalékos drágulásra számíthatunk a Balatonnál idén nyáron.

Szerinte messze a tűrőképesség határán vannak, abból a szempontból, hogy mennyiért lehet eladni szolgáltatást. A szakember kifejtette: a kereslet szabja meg az árakat, ezért ők sem tudnak drasztikusan árat emelni, pedig a munkaerőhiány miatt nagy szükség lenne rá.

Mint kiderült, egyre rövidebb időre foglalnak az emberek, pedig a szakember szerint az előre foglalással sokat lehetne spórolni. Főleg úgy, hogy a szállodaipar nagy része mára már rugalmasabb lett, könnyebben visszavonhatjuk a foglalást, mint előtte.

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, drágulás, áremelés, szállodák, éttermek,