Küszöbön a húsvét: már csütörtök reggel komoly a forgalom a magyar utakon

Pénzcentrum2022. április 14. 10:02

Nagy a forgalom és számos a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló esemény is történt - írja az Útinform. 

Zala megyében, a Felsőrajk és Pacsa közötti úton még a hajnali órákban felborult egy állatokat szállító kamion. Az útszakaszt lezárták, kerülni Hahót, illetve Zalaszentmihály felé lehet.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Sokan haladnak a főváros irányába a 10-es főúton a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton Leányfalu és Szentendre között, a 31-es főúton Maglódtól, valamint az 51-es főúton Dunaharasztitól.

Az M1-es autópálya és Komárom között felújítják a 13-as főutat. A 3-as és a 9-es km között szakaszosan félpályás korlátozásra készüljenek, ami gyakran okoz torlódást.

A 31-es főúton, Maglód környékén felújítják a burkolatot. Az M0-s autóút és a maglódi körforgalom közötti munkaterületeknél a fél útpályát lezárták, a forgalmat munkaidőben jelzőőrök irányítják. Napközben torlódásra számítsanak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az M30-as autópályán, Miskolc elkerülőjén, a felsőzsolcai kijáratnál lévő felüljárón a dilatációs szerkezet meghibásodása miatt a belső sávot egy közel másfél km-es szakaszon lezárták.

A húsvéti hétvégén módosított rend szerint alakul a kamionstop: csütörtökön 22.00-tól pénteken 22.00-ig, aztán szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lesz érvényben. Ezt követően 8 órás időablakot nyitottak a kamionosok közlekedését segítve, majd húsvét hétfőn reggel 6 órától este 10 óráig újra kamiontilalom lesz érvényben a hazai utakon.

Címkék:
autópálya, húsvét, miskolc, forgalom, reggel,