Jön az eső és a havazás: egy időre megint búcsúzhatunk a tavasztól

Pénzcentrum2022. március 15. 18:01

Szerdán egy csapadékzóna vonul át az országon északnyugat felől keleti, délkeleti irányba haladva.

Kedd este erősen felhős vagy borult lesz az ég. Később északnyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, de délnyugatra nem mindenhová érkezik csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat rövidtávú előrejelzéséből.

Az Északi-középhegységben havas eső, vizes, tapadó hó előfordulhat, kiemelten a borsodi és zempléni részeken és átmenetileg a Nyírségben. Tartósabban megmaradó hó azonban csak a hegyekben lehetséges. A délies szelet a Dél-Dunántúlon kísérhetik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között valószínű, fagy az északkeleti megyékben lehet. Szerda délelőtt egyre nagyobb területen vékonyodik, szakadozik fel a felhőzet. A legtöbb napsütés a délnyugati tájakon lehet. Az ország északkeleti felén valószínű tartósabb eső. A délelőttig lehulló hó napközben olvadozni fog.

Az északiasra forduló szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 17 fok között valószínű.

Szerdán a kora délutáni órákig egy csapadékzóna vonul át az országon északnyugat felől keleti, délkeleti irányba haladva. A csapadék halmazállapota nagyrészt eső, zápor lesz, azonban északkeleten havas eső, tapadó havazás is valószínű.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Síkvidéken legfeljebb ebben a térségben a hajnali, reggeli órákban alakulhat ki átmeneti, vékony, olvadozó hóréteg, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein ugyanakkor vastagabb, 5-10 centiméteres tapadó hóréteg is kialakulhat.

Szerdán napközben az északnyugatira forduló szelet a Dunántúli-középhegység magasabb csúcsain és a Balaton térségében néhol viharos, óránkénti 60-70 kilométeres sebességet is meghaladó lökések is kísérhetik.

Címkék:
havazás, időjárás, hőmérséklet, eső, hideg, esőzés, havaseső, időjárás előrejelzés, viharos szél,