Embertelen hiénák vadásznak az ukrán menekültekre: szexért és pénzért kínálnak segítséget

Pénzcentrum2022. március 10. 08:33

Szexuális szolgáltatást vagy rengeteg pénzt kérnek az Ukrajnából menekült nőktől szállásért, fuvarért cserébe gátlástalan férfiak. Egyre több ilyen esettel találkozik a határ közelében a Baptista Szeretetszolgálat. Emiatt felhívást tettek közzé, hogy a segélyszervezetekhez forduljanak az Ukrajnából menekülő nők - derült ki az rtl.hu-n megjelent tegnapi riportból. 

Egy szál bőrönddel, magányosan várakozó menekült nők a határon – vannak, akik hamar felfigyeltek a segítségre váró fiatal nők és családanyák kiszolgáltatott helyzetére. A Baptista Szeretszolgálatnál külön felhívják figyelmet arra, hogy ne menjenek el akárkivel, és a kedvesnek tűnő férfiak felajánlására ne fogadjanak el munkát vagy szállást.

De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője szerint régóta ismert, teljesen tipikus a folyamat. Először van egy beetetési időszak, valaki odamegy az áldozathoz és kedvesen bánik vele. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben van, valóban szeretettel fogadják egy otthonban, egy háztartásban. 

Aztán egyszer csak azt mondják, hogy na jó, de akkor a szállásért, kosztért kéne valamit csinálni.Például szexuális szolgáltatásokat nyújtani. Emiatt már több családanya is felkereste a segélyszervezetet

– mondta a Híradónak De Coll Ágnes.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy kisvárdai nő maga is látott olyan férfiakat, akik autóból figyelnek és ilyen ajánlattal környékeznek meg menekülő nőket. Elmondása szerint Záhonynál hallotta és látja ezeket a "hiénákat", akik egész nap ott vannak és az elesetett menekülteket figyelik. Ha pedig nem szexért, akkor pénzért ajánlanak segítséget. A hátárnál dolgozók, segítők olyat is hallottak nem egyszer, hogy a hiénák 350-450 ezer forintot kérnek a menekülőktől egy budapesti vagy dunántúli fuvarért.

A szeretetszolgálatnál azt javasolják a menekülőknek, hogy lehetőleg minél előbb csatlakozzanak egy nagyobb segélyszervezethez, ahol biztonságban lehetnek.A Híradó megkérdezte az ügyben a rendőrséget is, de azt válaszolták, "nem jutott még ilyen eset a tudomásukra".

Címkék:
ukrajna, nők, ukrán, menekültek, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,