Fontos enyhítés Európában: itt vannak a maszkviselésre vonatkozó új szabályok

Pénzcentrum/MTI2022. február 11. 17:27

Olaszországban feloldották szabadtéren a kötelező maszkviselést péntektől, miközben zárt térben továbbra is viselni kell egészen március 31-ig. A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma átlépte a 150 ezret.  

Az olaszok számára megkönnyebbülést jelent az egyes városokban már november végén bevezetett maszkkötelezettség eltörlése. Főleg a déli térségekben, ahol idő előtt megérkezett a nyárias meleg.

Az egészségügyi tárca rendelkezése szerint továbbra is kötelezőnek számít, hogy az utcákon mindenki magával hordja a maszkot a táskájában vagy a zsebében, és szabadtéren is felvegye, ha sok ember gyűlik össze. Kötelező marad a maszk a stadionokban is.

A hétvégén újra nyitnak a diszkók és az eddig lezárt más szórakozóhelyek. Március elsejétől a stadionoknál 75 százalékra, a zárt sportcsarnokoknál 60 százalékra emelik az eladható jegyek arányát. Az omikron vírusvariáns tetőzésén túljutott országban folyamatosan csökken a napi esetszám, amely már napok óta százezer alatt van. Csökken a kórházban kezeltek száma is, egyedül a halottak napi száma haladja meg továbbra is a háromszázat. A halottak száma átlépte a 150 ezret.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Két év alatt a betegek száma meghaladta a 11,8 milliót. Az aktív betegek száma jelenleg 1,8 millió körüli. Az olasz gyógyszerügynökség (Aifa) bejelentése szerint a Novavax amerikai biotechnológiai vállalat által fejlesztett oltóanyagot február 24-től kezdik el használni.

Címkék:
olaszország, koronavírus, maszk, betegek, covid, halottak,