Ellepték a rendőrök az 1-es villamost: rengeteg emberrel szemben intézkedtek

MTI2022. január 17. 17:32

Ismét az 1-es villamos vonalán tartott ellenőrzést a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - közölte a BKK hétfőn.

A közösségi közlekedési eszközökön az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a BRFK és a BKK a nemrégiben kötött stratégiai partnerség alapján.

Múlt szerdán az 1-es villamos megállóhelyeit és környéküket ellenőrizték. Az akció során a rendőrök koldulás miatt négy esetben intézkedtek, két szabálytalan gyalogossal szemben eljárást kezdeményeztek, közterületi alkoholfogyasztás miatt pedig egy szabálysértési feljelentést tettek.

Köztisztasági szabálysértés miatt egy alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, míg három emberhez mentőt kellett hívni. Elfogtak egy 44 éves férfit, aki kábítószer-fogyasztás jeleit mutatta - közölték.

A közleményben hangsúlyozták, a BKK és a BRFK a stratégiai együttműködésben "kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A megállóhelyeket és környéküket, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban - írták.

Címkék:
ellenőrzés, bkk, villamos, Budapest, közösségi közlekedés, brfk, rendőrök,