Ide utazott a negyedik hullám alatt a legtöbb magyar: keresték az alternatív lehetőségeket

Pénzcentrum2022. január 11. 12:31

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken - szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken - eltöltött éjszakák száma novemberben 2020 azonos hónapjához viszonyítva több mint két és félszeresére nőtt, azonban 36%-kal elmaradt a Covid19-járvány kitörése előtti, 2019. novemberi értéktől. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma nyolcszorosára emelkedett, de még így is 43%-kal kevesebb volt a 2019 azonos időszakinál.

Így az összes vendégéjszaka száma 2020 novemberéhez képest közel négyszeresére nőtt, 2019 azonos hónapjához mérten 39%-kal csökkent a KSH friss adatai szerint.

2021. novemberben az előző év azonos hónapjához képest a belföldi vendégek száma háromszorosára, a vendégéjszakáké több mint két és félszeresére növekedett. A vendégszám 292 ezer, az eltöltött vendégéjszakák száma 644 ezer volt. Az éjszakák 78%-át szállodákban töltötték, számuk az egy évvel korábbihoz viszonyítva háromszorosára emelkedett. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken a forgalom több mint másfélszeresére, az üdülőháztelepeken és a kempingekben több mint kétszeresére nőtt tavaly novemberhez képest.

A két legnépszerűbb turisztikai régió közel azonos részesedéssel a Balaton és a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, mindkét régióban a belföldi vendégéjszakák közel ötödét regisztrálták.

A külföldi vendégek száma tizenegyszeresére, a vendégéjszakáké nyolcszorosára emelkedett. A szálláshelyekre érkezett 229 ezer vendég összesen 622 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégek az éjszakák 88%-át szállodában töltötték, ez nyolc és félszeres bővülést jelent 2020 novemberéhez képest. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, ahol a külföldi vendégéjszakák kétharmadát regisztrálták. Az összes bruttó árbevétel folyó áron több mint négyszeresére, 28 milliárd forintra növekedett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2021. novemberben 1917 kereskedelmi szálláshely, köztük 733 szálloda és 777 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében. Az összes vendégéjszaka 51%-át a belföldi vendégek töltötték el. Széchenyi Pihenőkártyával a kereskedelmi szálláshelyeken 180%-kal többet, összességében 1,7 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok.

2021. január–november időszakában a kereskedelmi szálláshelyek 4%-kal több, összesen 14 millió vendégéjszakát regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek 0,8, a külföldiek 12%-kal több (9,9, illetve 4,2 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 14%-kal nőtt, és 262 milliárd forintot tett ki.

Címkék:
utazás, nyaralás, Balaton, szabadság, Budapest, ksh, szállás,