Hétfő reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. december 6.)

Pénzcentrum2021. december 6. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, a nagy boltláncok akcióiról vagy éppen a lottószámokról? Nem tudod eldönteni, hogy melegen öltözz, vagy lengén? Vagy csak a forint aktuális árfolyamára vagy kíváncsi? A Pénzcentrumon most minden fontos információt elolvashatsz egy helyen! 2021. december 6., hétfő.

Névnap

Miklós

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 365.4 Ft
CHF: 351.71 Ft
GBP: 428.44 Ft
USD: 323.77 Ft

Hatoslottó

A sorsolás dátuma: 2021. december 5.
A Hatoslottó nyerőszámai a 48. héten emelkedő számsorrendben a következők:
2, 30, 31, 35, 36, 42

Ezen a héten nem volt telitalálat.
6-os találat: 0 db
5+1-ös találat: 0 db
5-ös találat: 28 db
4-es találat: 1758 db
3-as találat: 36859 db

Befektetés, tőzsde

OTP: 17380 Ft
MOL: 2410 Ft
RICHTER: 8525 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2021.12.07: Éjszaka általában felhős, párás idő várható, de a Nyugat-Dunántúlon kevésbé felhős területek is lesznek. Napközben főleg a Dunántúlon hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor a Tiszántúlon borult maradhat az ég és egy összeáramlási zóna miatt a Duna-Tisza közén is több lehet a felhő. Csak néhol fordulhat elő szitálás, jelentéktelen hószállingózás (nagyobb eséllyel egy középső konvergenciában, illetve a keleti és nyugati határnál). Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalra általában -5 és +1 fok közé hűl le a levegő, de a kevésbé felhős helyeken hidegebb lehet. A kora délutáni órákban 0, +5 fok várható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2021.12.08: Éjszaka pára, köd, illetve rétegfelhőzet is várható, amely néhol lassan oszlik fel, az ország nagyobb részén azonban kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap. Délutántól fátyol-, majd középszintű felhők is érkezhetnek nyugat felől. Számottevő csapadék nem valószínű. A délkeletire forduló szél a Kisalföldön megélénkül. Hajnalban többnyire -8, -1 fok várható, de a fagyzugos tájakon -12, -13 fok is lehet. Kora délután -1, +4 fok valószínű.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

A kezdetben csapadékos időjárást követően fokozatosan hűvösebb és szárazabb légtömeg érkezik, s a légmozgás is megélénkülhet napközben. Mindezek hatására a levegőminőség továbbra is kedvezően fog alakulni. (2021.12.06. hétfő éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, de felléphet tartós álmosságérzet, illetve fokozódhat a szervezet görcskészsége is. Gyakoribbá válhatnak a felső légúti és az ízületi panaszok. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (2021.12.06)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,