Kilábalni látszik a hazai turizmus: egyre többen pihennének 4 csillagos hotelekben

Pénzcentrum2021. november 15. 09:26

A hazai szállodák idén a tavalyihoz képest jobb évet zárhatnak, azonban ez még mindig elmarad a 2019-es rekorderévtől.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Blikknek elmondta, hogy bár jobb évet zárnak a szállodák a tavalyihoz képest, ez még mindig elmarad a 2019-es rekordoktól. Kifejtette, hogy idén másképpen kell figyelni a mutatókat, mivel több, mint négy hónapon át zárva voltak a hotelek.

Az igazi forgalomnövekedés 2021 őszén indult be, szeptembertől egyre többen pihentek hazai szállodákban, októberben pedig különösen népszerűek voltak a vidéki vendégváró helyek látogatása. A fővárosi hotelek jóval elmaradtak ettől, gyengébb a hotelek kihasználtsága Budapesten.

A vendégek többsége a 4 csillagos, vagy 4 csillag superior kategóriát keresik leginkább, ez pedig azt jelenti, hogy egyre többen igénylik a magas színvonalú szolgáltatásokat, de a 3 csillagos hotelek vendégköre is stabilnak mondható. 

Baldauf Csaba elárulta, hogy a Balaton még ősszel is sokaknak okoz örömet, de nagyon kedvelt az északi régió, például Eger és környéke is. A népszerű gyógyfürdős települések, mint Hévíz vagy Bük is egyre nagyobb nyereséget termelnek. Az év végére érezhető forgalmi növekedés a járvány erősödésére ismét megállt, de az emberek valószínűleg bizakodóak a koronavírus helyzet gyors javulásával kapcsolatban, hiszen a karácsonyi és a szilveszter időszakra nagy az érdeklődés és a sok a foglalás. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke úgy véli, hogy a karácsonyi vásárok, ünnepi programok Budapesten lendíthetnek a forgalmon, vidéken ez kevésbé meghatározó. 

Címkék:
Balaton, járvány, koronavírus, magyar, belföldi turizmus, szállodák, éttermek, települések,