Döbbenetes zivatar mossa el a hétvégi nyaralást: a hőség is megmarad a felhőszakadás mellé

Pénzcentrum2021. augusztus 15. 09:04

Zivatar, felhőszakadás és hőség miatt is kiadtak figyelmeztetéseket vasárnapra, sok megyében a másodfokút is. 

Vasárnap délelőttől zivatarok kialakulására lehet számítani, legnagyobb számban az ország északi felében, de kisebb számban a déli országrészben is képződhetnek. Délután a Dunától keletre (hozzávetőlegesen az Északi-középhegység térségében) a zivatarok rendszert is alkothatnak. Vonulásukat hevesebb, akár 90 km/h-t elérő szélroham, felhőszakadás, és jégeső is kísérheti.

A zivatartevékenység a késő esti órákra sem cseng le, hétfőre virradó éjszaka a Dunától keletre (nagyobb eséllyel északkeleten) újabb hullámban lehet számítani kialakulásukra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában napos idő lesz a jellemző. Főleg az északi, északnyugati megyékben számíthatunk az esti óráktól erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre, ott akkor már több helyen, egyébként elszórtan valószínű zápor, zivatar.

A déli, majd késő délutántól, estétől északnyugaton az északnyugatira forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős széllökések, illetve zivatarban a szél viharossá fokozódhat. A minimum-hőmérséklet 16 és 23, a maximum 30 és 38 fok között várható, délen, délkeleten lesz a legmelegebb.

Az Országos Meteorológiai szolgálat jelentését videós formában is megnézhetjük:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék:
időjárás, kánikula, hőség, eső, zivatar, omsz, felhőszakadás,