Ne lepődj meg: több BKK járaton is bevezették az első ajtós felszállást

Pénzcentrum2021. augusztus 14. 12:01

Újabb vonalain vezeti be az elsőajtós felszállási rendet augusztus 14-től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – olvasható a társaság közösségi oldalán. 

Augusztus 14-től tovább bővül az első ajtós felszállási rendet alkalmazó járatok köre: a 22-es, a 22A, és a 222-es autóbuszokra hétvégente és munkaszüneti napokon csak az első ajtónál lehet felszállni. A vállalat bejegyzésében kiemeli: Tapasztalatuk szerint jelentősen javult az utasok biztonságérzete az első ajtós felszállásoknak köszönhetően, a bliccelők száma pedig csökkent.

Ahogy a Pénzcentrum is megírta, június közepe óta a 178-as járattal részben párhuzamossá vált 105-ös buszon, majd az azt követő hetekben a Csepelen és Pesterzsébeten közlekedő járatokon vezették be az elsőajtós felszállást és a társaság már akkor jelezte, hogy a változtatások egy nagyobb volumenű átállás részei.

Az elsőajtós felszállási rend 2009 óta létezik Budapesten, jelenleg több mint kétszáz vonalon van érvényben. A most zajló bővítések 2016 óta a legnagyobbak, akkor a trolibuszvonalak jelentős részét vonta be a rendszerbe a BKK.

Loading...



NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
bkk, bkv, változás, bliccelés, buszok,