Szerda reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. június 23.)

Pénzcentrum2021. június 23. 07:45

Nem szeretnél lemaradni a hírekről, akciókról? Nem tudod követni az időjárásváltozást? Olvass el mindent egy helyen a Pénzcentrumon! Mutatjuk azokat az aktualitásokat, amelyekről érdemes tudni a mai napon. 2021. június 23., szerda.

Névnap

Zoltán

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 350.31 Ft
CHF: 319.56 Ft
GBP: 409.35 Ft
USD: 293.95 Ft

Befektetés, tőzsde

OTP: 16315 Ft
MOL: 2378 Ft
RICHTER: 8205 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2021.06.24: A hajnali, kora reggeli órákban az ország északnyugati részén több lehet a felhő, oda záporok, zivatarok sodródhatnak be. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre készülhetünk. Délutántól helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati, déli szelet nagy területen élénk, zivatarban viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a maximum-hőmérséklet 34 és 39 fok között várható.

2021.06.25: A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Délutántól növekvő eséllyel, estefelé már szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik az északnyugati szél, illetve zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a csúcsérték 29 és 37 fok között valószínű, a keleti, északkeleti országrészben lesz a legforróbb, északnyugaton a kevésbé meleg idő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

Az oxidatív szennyezők mennyisége magasan alakul. Az ózon koncentrációja napközben, kora este a főváros tágabb térségében meghaladja az egészségügyi, esetleg eléri a tájékoztatási küszöbértéket. A forgalmasabb helyeken délelőtt, illetve este, késő este a nitrogén dioxid koncentrációja érheti el az egészségügyi határértéket. A PM10 mennyisége szintén a határérték körül alakulhat, de ez részben természetes eredetű (szaharai por). (2021.06.23. szerda éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Ezért fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, nem tudjuk kipihenni igazán magunkat, így a szervezet egyre jobban elfárad. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet. (2021.06.22)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,