Túl nagy a tömeg: fizetős lesz a parkolás Visegrádnál az erdőben

Pénzcentrum2021. május 29. 20:02

Csökkenteni szeretnék az autóforgalmat, ezért a visegrádi Apátkúti-völgyben lévő parkolót május 28-tól csak díj megfizetésével lehet igénybe venni. A Pilisi Parkerdő szerint gyakran előfordul, hogy elviselhetetlenül sok az autó, parkolóhely pedig sehol.

A hétvégente kialakuló kritikus természeti terhelés mérséklése és a fenntartható erdei turizmus érdekében csökkenteni szeretné az autóforgalmat, ezért a visegrádi Apátkúti-völgyben lévő parkolót május 28-tól csak díj megfizetésével lehet igénybe venni - szúrta ki a Telex a Pilisi Parkerdő közleményét.

Mint írták, a fenntartható erdei turizmus fontos eleme, hogy az erdőt látogatók létszáma és magatartása összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel.

Azon túl, hogy a fizetős parkolás bevezetésével mérsékelhető az Apátkúti-völgy és a Telgárthy-rét terhelése, a bevételt a Pilisi Parkerdő a terület karbantartására fordítja, kiemelten a hulladékkezelésre és a Telgárthy-rét hatalmas látogatottsága miatt nyilvános erdei illemhely működtetésére is jut majd a pénzből.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezen kívül a parkolódíj tűzrakóhelyek, pad-asztal garnitúrák, egyéb közjóléti berendezések fenntartási költségének, továbbá a rendszeres kaszálások és az erdei játszótér üzemeltetésének forrása is lesz.

A Pilisi Parkerdő felhívja a figyelmet, hogy a sorompónál megváltott parkolójegy az Apátkúti Vadászháztól a Kaán Károly-forrás felé továbbhaladásra nem jogosít fel.

Címkék:
parkolás, turizmus, fenntarthatóság, parkoló, fizetős parkolás,