Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. április 3.)

Pénzcentrum2021. április 3. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2021. április 3., szombat.

Névnap

Buda, Richárd

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 361.75 Ft
CHF: 326.36 Ft
GBP: 425.54 Ft
USD: 307.01 Ft

Eurojackpot

A sorsolás dátuma: 2021. április 2.
Az Eurojackpot nyerőszámai a 13. héten emelkedő számsorrendben a következők:
1, 3, 4, 36, 43, 2, 3

Ezen a héten nem volt telitalálat.
5+2-ös találat: 0 db
5+1-ös találat: 0 db
5-ös találat: 0 db
4+2-es találat: 1 db
4+1-es találat: 20 db
4-es találat: 17 db
3+2-as találat: 43 db
3+1-as találat: 938 db
2+2-es találat: 673 db
3-as találat: 1223 db
1+2-es találat: 3800 db
2+1-es találat: 15791 db

Befektetés, tőzsde

BUX index: 44242.93 Ft
OTP: 13560 Ft
MOL: 2130 Ft
RICHTER: 9075 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Április 3. szombat: Az összefüggő felhőzet délkelet felé elhagyja az országot. A hosszabb-rövidebb napsütés mellett sokfelé erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, elsősorban a Dunától keletre, illetve a Kisalföldön. A Dunántúlon kevesebb helyen, az Északi-középhegységben és Alföldön többfelé számítani kell záporok, főleg a Duna-Tisza közén helyenként intenzívebb záporok kialakulására, dörgés, villámlás, akár hódara, apróbb szemű jég kíséretében. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon nagy területen kísérhetik erős, néhol időnként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Április 4. vasárnap: Gomolyfelhős időre számíthatunk, általában több órás napsütéssel. Főleg a Duna-Tisza közén lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban ott alakulhat ki helyenként záporeső. Az északnyugati, északi szelet élénk, a Dunántúlon, illetve északkeleten helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Április 5. hétfő: A nap nagy részében száraz, napos idő valószínű kevés gomolyfelhővel, ám estefelé északnyugat felől egy hidegfront nyomán erősen megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Dunántúlon eső, zápor, havas eső, a hegyekben havazás is kialakulhat. Napközben a délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél és viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban többnyire -2, +3 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

A közlekedést átmenetileg nedves, csúszós útszakaszok nehezíthetik. Ma főleg a Tisza tágabb vonalában fordulhatnak elő záporok, majd estefelé a délnyugati határ mentén eredhet el egyre többfelé az eső. Szombaton többfelé, főleg a Duna-Tisza közén fordulhatnak elő intenzív záporok. A nagyobb területen megerősödő északias szél iránytartási problémákat okozhat. (2021.04.03)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hideg fronthatásra számíthatunk, egyre többeknél fordulhat elő fejfájás, migrén, görcsös panasz, koncentrálási nehézség. (2021.04.04.)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap,