Figyelem! 150 ezres bírságot kaphatsz ezért a Balatonnál

Pénzcentrum2021. március 14. 10:01

A rendőrség fokozott ellenőrzést tart Balatonfüred frekventált részein, különösen a parton. Azok, akik nem hordanak maszkot vagy közterületen ételt-italt fogyasztanak, büntetésre számíthatnak.

Bár egyes szolgáltatók nyitva lehetnek, hiszen kizárólag elvitelre, lehet kínálni ételt, fagylaltot, italt, a rendőrség felhívja a figyelmet arra: a közterületeken mindenhol kötelező a maszk viselése, ami egyben azt is jelenti, hogy

a megvásárolt fagyit vagy ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, az szabálysértésnek minősül és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető.

A rendőrség tájékoztatása szerint rendszeresen ellenőrzik a szolgáltatókat is, nem lehet könyöklőket, padokat kihelyezni az üzletek elé, illetve figyelmeztetniük kell a vásárlókat, hogy a megvett ételt nem fogyaszthatják el közterületen, hanem csak otthon vagy az autójukban.

A hosszú hétvégén tehát fokozott ellenőrzések lesznek a városban, a szabályszegőket először csak figyelmeztetik, de ha kell, alkalmazzák a pénzbírságolást is - írja a Balatonfüred.hu.

Címkék:
Balaton, bírság, maszk, szabálysértés, balatonfüred, korlátozások, maszkviselés, maszkhasználat, maszk viselése,