Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2021. január 7.)

Pénzcentrum2021. január 7. 07:45

Csütörtökön indulnak a nagy akciók! Ha nem akarsz lemaradni a nap legfontosabb híreiről, vagy arról, milyen időre kell ma készülni, esetleg hogy hol érdemes intézni a bevásárlást, olvass el minden információt egy helyen a Pénzcentrumon. Nem csak a napi árfolyamot, a lottószámokat is megtudhatod! Mutatjuk, mit hoz ezen a héten a csütörtök, 2021. január 7.

Névnap

Attila, Ramóna

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 358.73 Ft
USD: 291.33 Ft
CHF: 331.25 Ft
GBP: 395.83 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 43085.06
OTP: 13650 Ft
MOL: 2328 Ft
RICHTER: 7420 Ft

Skandináv lottó

Országos középtávú előrejelzés

Január 7. csütörtök: Kora délelőtt a keleti megyékben is megszűnnek a záporok, és csökken a felhőzet. Napközben az ország nagy részén szakadozott, gomolyos felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de helyenként tartósabban felhős, párás maradhat az idő. Záporos csapadék elvétve előfordulhat. Délutántól, késő délutántól dél felől aztán megnövekszik, később meg is vastagszik a felhőzet. Az élénk északnyugati szelet időnként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között valószínű. Késő estére +2 és -3 fok közé hűl le a levegő.

Január 8. péntek: Főleg az Alföldön előfordulhatnak napos időszakok, de inkább erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző. Főként délen, délnyugaton várható több helyen csapadék: hószállingózás, kisebb havazás, havas eső, de délen, délkeleten helyenként eső is eshet. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de az Alpokalján és az Északi-középhegységben néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Január 9. szombat: Változóan felhős időre lehet számítani, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7 fok között alakul, de az Alpokalján és az Északi-középhegységben néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Részben télies útviszonyok: a nedves útburkolat jellemző lesz az országban, de az elszórt jelleggel hulló téli csapadék következtében a Dunántúlon és a hegyvidéki területeken latyakos, csúszós szakaszokra is számítsunk. Vezessünk körültekintően!

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
családi pótlék, árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,