Itt az újabb bizonyíték: durván elszálltak a balatoni szállásárak

Világgazdaság2020. augusztus 7. 09:28

A szálláshelyeken az elmúlt évinél átlagosan 20-70 százalékkal többet fizetnek a hazai SZÉP-kártyások - írja a Világgazdaság. A lap szerint ez az adat részben igazolja, a balatoni településeken egekbe szöktek a szálláshelyek árai.

A járvány helyzet miatt gyakorlatilag sokaknak a szó szoros értelmében a Balaton lesz idén az Adria, ám a magyar tengernél a szállásárak igencsak magasra szökkentek. Ezt ráadásul a hazai SZÉP-kártya-kibocsátók adatai is visszaigazolják - írja a lap.

Az OTP arról tájékoztatta a lapot, hogy a 2019 első félévi, átlagosan 26 531 forintnál idén júliusban több mint 70 százalékkal többet, 37 340 forintot fizettek átlagosan a szállászsebből a SZÉP-kártya-tulajdonosok, míg a K&H-nál a szálláshelyzsebből történő költések átlagos összege a tavaly június-júliusi 28 ezer forintról idén ugyanebben az időszakban 20 százalékkal, 33 ezer forintra emelkedett.

A vendéglátászseb esetében a K&H 25 százalékos emelkedést mért éves összevetésben a nyári hónapokban, az egy étkezésre jutó összeg náluk 3300 forintról 4100 forintra emelkedett. Az OTP-nél 40 százalékos növekedést mértek, az átlagos kosárérték 3183 forintra nőtt. Ugyanakkor az OTP-nél azt is hozzátették, hogy ez az árpálya az ételrendelések megemelkedésének is köszönhető. A szabadidő-alszámlán is nőtt az egy tranzakcióra jutó érték, 26 százalékkal.

Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, Balaton, szállás,