9 megyére adtak ki riasztást: durva hidegfront csap le az országra

Pénzcentrum2020. május 3. 08:33

Kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést a zivatarok miatt vasárnapra. A jövő héten sem ússzuk meg a hidegfrontot...

Vasárnap a vastagabb felhőzet kelet felé vonul, a keleti határvidék kivételével erőteljes gomolyfelhő-képződésre, napos időre számíthatunk. Újabb záporos csapadék, zivatar nagyobb számban főként az ország északkeleti harmadán fordulhat elő - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést zivatar miatt.

Az északnyugati szelet vasárnap délelőtt néhol viharoshoz közeli lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is előfordulhatnak szélrohamok. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15 és 21 fok között valószínű, az északkeleti határnál maradhat hűvösebb az idő.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható. Legfeljebb az északi megyékben lehet egy-egy futó zápor. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 21 fok között alakul. Nem nyugszik meg időjárás, újabb hidegfront éri el hazánkat erős szél kíséretében.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kedden megint hidegfront vonul át, emiatt erősen megnövekvő felhőzetre számíthatunk rövidebb napos időszakok mellett. Összességében több helyen valószínű zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Címkék:
riasztás, utazás, időjárás, hidegfront, időjárás előrejelzés,