Szombat reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. február 29.)

Pénzcentrum2020. február 29. 07:45

Hétvégén sem akarsz lemaradni a fontos hírekről? Nem tudod, kinti vagy benti programot érdemes-e tervezni? Intéznéd a nagybevásárlást, de fogalmad sincs, melyik boltban akciós a tojás? A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a hétvégére! 2020. február 29., szombat.

Névnap

Elemér

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 338.36 Ft
USD: 306.77 Ft
CHF: 317.67 Ft
GBP: 392.42 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 40229.64
OTP: 13290 Ft
MOL: 2364 Ft
RICHTER: 6215 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Február 29. szombat: Az ország északi felén vastagabb lesz a felhőzet, délen általában csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Számottevő csapadék nem várható. A déli szél a Kisalföldön és az Alpokalján lehet erős, illetve viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között valószínű, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a szeles nyugati vidékeken lesz enyhébb az idő.

Március 1. vasárnap: Erősen felhős vagy borult időre számíthatunk a nap első felében keleten átmeneti elvékonyodásokkal. Délelőtt még kevesebb helyen, majd délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső is lehet. A szél délnyugatiról délire fordul, megélénkül, kevés helyen erős lökések is kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű.

Március 2. hétfő: Délnyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken, majd ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Az előző csapadéksáv kelet felé távozik, majd estétől nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A délnyugatira forduló szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között valószínű, de a déli megyékben melegebb is lehet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Amíg péntek délután egyre kevesebb helyen lesz csapadék, egyre több helyen fúj majd viharos északnyugati szél. Az éjszakai átmeneti szélcsendes időt követően szombaton nagy területen megerősödik, a Kisalföld térségében viharossá is fokozódik a déli szél.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Hideg, majd meleg fronthatás: fejfájás, migrén, fokozott görcskészség. Szombaton a fejfájás mellett vérnyomás-változás is felléphet.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

Címkék:
árfolyam, időjárás, hírek, pénzügyek, gazdaság, tőzsde, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, bux, névnap, dax,