Felfüggeszti kínai járatait a légitársaság a koronavírus miatt: muszáj cselekedni

Pénzcentrum/Index.hu2020. január 29. 12:04

Felfüggeszti kínai járatait a British Airways a koronavírus-járvány miatt. Magyarországra a Shanghai Airlinesnak és a Chine Eastern Airlinesnak van közvetlen kínai járata Budapestre, egyelőre nincs szó ezek felfüggesztéséről. A Budapest Airport közölte, felkészültek arra, ha a magyar hatóságok rendkívüli intézkedéseket vezetnek be a Liszt Ferenc repülőtéren.

A British Airwaysazután döntött a járatfelfüggesztés mellett, hogy a brit külügyminisztérium azt javasolta állampolgárainak, csak különösen indokolt esetben utazzanak Kínába, ahol már több mint hatezer ember fertőződött meg a tüdőgyulladást okozó vírussal, amely szerdára 132 ember halálát okozta - írja az Index a BBC hírei alapján. A járvány epicentruma az 56 milliós Hupej tartomány központja, a 11 milliós Vuhan, ezer kilométerrel délre Pekingtől. Azonban Tibetet kivéve az 1,4 milliárdos ország minden tartományából jelentettek megbetegedést, és több halálos esetet is. (Külföldön eddig 14 országból jelentettek mintegy száz fertőzöttet, közöttük halálos eset egyelőre nincs.)

Korábban néhány járatát már törölte a United Airlines, az Air Canada és a Pacific Airways is, de a BA az első, amely minden kínai járatát felfüggesztette. Könnyen lehet, hogy a fertőzések számának növekedésével hamarosan más légitársaságok is hasonlóan döntenek.


Címkék:
utazás, légitársaság, kína, ferihegy repülőtér,