Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.12.25)

Pénzcentrum2019. december 25. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.12.25).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.12.25).

36 órás előrejelzés

Karácsony első napján a középső és dél-alföldi tájakon kezdetben kisebb eső, majd a felhőátvonulásokból szórványosan - délután a Dunántúlon, majd a középső, estétől a keleti tájakon is - alakulhatnak ki záporok, a hegyekben hózáporok. Középen és a Dunántúl északi, valamint keleti felén élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 5-11 fok várható.

Karácsony másnapján változóan felhős-napos idő ígérkezik, legfeljebb helyenként lehet kisebb zápor, a hegyekben hózápor, illetve eleinte az Alföld középső és délkeleti tájain gyenge eső is eshet. Az északnyugati szelet továbbra is többfelé élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Hajnalban -2, +5, kora délután 4-9 fokra számíthatunk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán a középső és dél-alföldi tájakon kezdetben kisebb eső, délután nyugaton, majd a középső tájakon, estétől keleten is záporok okozhatnak vizes, csúszós utakat. Magasabb hegycsúcsainkon átmeneti havazás, hózápor is kialakulhat, mely problémát jelenthet a közlekedésben. Az északnyugati szél többfelé megélénkülhet, a Dunántúlon erős lökésekre továbbra is készülni kell, melyek jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A szeles, változékony időben figyelmetlenebbek, frusztráltabbak lehetünk az utakon, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán gyenge hidegfronti hatásban lehet részünk. Fejfájás léphet fel, melyet a megélénkülő szél átmenetileg fokozhat. A vérnyomás főleg a nap első felében ingadozhat, estére várhatóan mérséklődnek ezek a tünetek. A helyenkénti csapadék, majd az érkezett pár fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek. Az élénk, erős szél által érintett tájakon nyugtalanok, ingerlékenyek lehetünk. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat. A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Öltözzünk melegen, rétegesen, és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Hegycsúcsainkon havazhat. A napokban átvonuló csapadék legmagasabb hegycsúcsainkon átmenetileg havazásba, hózáporba válthat, máshol eső, zápor lesz jellemző.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,