Bringások lepik el a fővárost: lépni sem lehet majd tőlük vasárnap

MTI2019. szeptember 21. 17:30

Megnövekedett kerékpáros forgalom várható a vasárnapi Autómentes Napon Budapesten. A Magyar Kerékpárosklub a Móricz Zsigmond körtér és Szabadság tér között tartja az első nagy Critical Mass 15. évfordulójára szervezett jubileumi tekerést, amire már több százan jeleztek vissza a Facebook-on. Az eseményen ezúttal nem lezárt útvonalon, hanem a forgalom részeként a belváros különböző útvonalain vonulnak majd fel a kerékpárosbarát fejlesztésekért.

A Kerékpárosklub áprilisban küldte el 12+1 pontos listáját a főpolgármester-jelölteknek, melyben a következő önkormányzati ciklus legfontosabb fejlesztéseit sorolták fel.

Te is inkább autózol? Cseréld le a régi verdát! Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Az egyre nagyobb kerékpáros forgalom és a még nem kerékpározó budapestiek igényeinek kiszolgálására a hidak, rakpartok és főútvonalak kerékpározhatóvá tételét, a lakóövezetek forgalomcsillapítását, a külvárosok belvárossal való összekötését, kerékpárparkolók építését, a Bubi fejlesztését és szemléletformáló programok indítását kérik. A Kerékpárosklub kéréseire eltérő mértékben, de mindhárom főpolgármester-jelölt pozitív választ adott.

Címkék:
utazás, közlekedés, Budapest, bicikli, város, lezárás, bringa, utinform, autómentes nap,