Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.09.09)

Pénzcentrum2019. szeptember 9. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.09.09).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.09.09).

36 órás előrejelzés

Hétfőn egye nagyobb területen várható eső, zápor, zivatar, este északkelet felé távozik a csapadékzóna, de sokfelé kiadós mennyiségű csapadék hullhat le. A déli, délnyugati szelet erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben keleten még 24-28, máshol 17-23 fokot mérhetünk. Keddre a csapadék elvonul, száraz, napos idő várható. Reggel párás, ködös tájak sokfelé előfordulhatnak, napközben csak fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. Csípős lesz a hajnal, 7-14 fokig hűl a levegő, napközben 21-26 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn a nap folyamán eleinte nyugaton és északkeleten, majd sokfelé találkozhatunk zivataroktól, esőtől vizes, csúszós utakkal. Hevesebb viharok is előfordulhatnak, környezetükben vízátfolyások, szélvihar is előfordulhat, hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. A szél zivataroktól távol is erős, helyenként viharos lehet, jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn is kettősfront határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. Lehangoltak lehetünk, sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig a szél is erősítheti. Alvászavarok és álmatlanság léphetnek fel, reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai sajoghatnak, és a csapadékos időben egészen estig kitarthatnak a panaszok. A frontokra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek. A szeles idő mellett a levegő is hűvös lesz, a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, szükség lehet a vastagabb pulóverre is! Pihenjünk sokat, kerüljük a nehéz ételeket, és fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia, humánmeteorológia,