Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.09.08)

Pénzcentrum2019. szeptember 8. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.09.08).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.09.08).

36 órás előrejelzés

Vasárnap napközben dél felől felszakadozik a felhőzet, átmenetileg kevesebb helyen, főként északkeleten fordulhat elő csapadék, és többfelé a nap is kisüt. A délies szél főként keleten élénkülhet meg néhol. Délután 19-28 fokra készülhetünk, ismét keleten, délkeleten lesz melegebb.

Hétfőn sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék hullhat le. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Keleten még 24-28, máshol 17-23 fokot mérhetünk napközben.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap reggel északkeleten még több helyen, délután már csak helyenként találkozhatunk esőtől, záporoktól, néhol zivataroktól vizes, csúszós utakkal. Hajnalban a Dél-Dunántúlon és Duna vonala mentén pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Élénk, erős széllökések inkább csak záporok, zivatarok környezetében csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap kettősfronti hatás terheli szervezetünket. Sokan panaszkodhatnak fejfájásra, rossz közérzetre, és nehéz nap vár migrénnel küzdők számára is. Emellett izom- és hasi görcsök, emésztési panaszok, alvászavarok is jelentkezhetnek. A szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők és az idősek körében vérnyomás-ingadozást, keringési problémák, rosszullét továbbra is felléphet. Ugyan kevesebb helyen várható csapadék, de főleg a naposabb, melegebb tájakon fülledtté válhat levegő, ami nehézlégzést, légszomjat okozhat, különösen a légúti panaszokkal küzdők körében. Pihenjünk sokat, kerüljük a nehéz ételeket, és fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,