Egy órát is késhetnek a vonatok ezeken a szakaszokon: megint keresztbe tett a vihar

MTI2019. július 28. 07:32

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a viharos időjárás több vonalon is fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben - tudatta a Mávinform. Váczi Viktor sajtóügyeletes azt közölte: több helyen fák dőltek a vasúti pályára és a felsővezeték is leszakadt. Vasárnap délelőtt még több vonalon várhatóak korlátozások a személyszállító vonatok közlekedésében.


A Székesfehérvár-Szombathely vonalon várhatóan délig viszik pótlóbuszok az utasokat Veszprém és Ajka között a kidőlt fák eltávolítása és a felsővezeték helyreállítása miatt. A menetidő 30-60 perccel megnő.

A miskolci fővonalon Hort-Csány és Vámosgyörk között felsővezeték-szakadás miatt csak egy vágányon járnak a vonatok, a menetidő 15-20 perccel hosszabb ezen a szakaszon.

A Nagykanizsa-Pécs vonalon egy kidőlt fa miatt áll a forgalom Babócsa és Vízvár között, itt 1-2 órás késésekre kell számítani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Budapest-Pécs vonalon Pincehely és Keszőhidegkút-Gyönk állomás között meghibásodott a biztosítóberendezés, 15-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani - tájékoztatott a Mávinform.

Címkék:
utazás, közlekedés, MÁV, vonat, vasút, felsővezeték szakadás,