Csalók húzzák le a budapesti közlekedőket: pofon egyszerű a trükk, mégis működik

Pénzcentrum2019. július 25. 09:00

Nem túl bonyolult megbabrálni a BKK jegyautomatáit, hogy azok se pénzt, se jegyet ne adjanak ki. A csalók az így megszerzett jegyeket eladják a gyanútlan áldozatoknak, a bérleteket pedig visszaváltják a jegypénztárakban.

Rejtett kamerás felvételekkel mutatta be az RTL Híradó, hogy nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy valaki úgy megpiszkálja a BKK jegyautomatáit, hogy azok ne adjanak ki jegyet, és a pénzt is elnyeljék.

Maga a trükk sem túl bonyolult : a csalók egyszerűen leragasztják a nyílásokat, így a következő vásárlók hiába fizetnek, a jegyet, visszajárót nem adja ki az automata.

A híradó munkatársa fel is figyelt egy ilyen jelenségre. Ezután maga a csaló lépett oda hozzá, és jegyeket kínált neki eladásra. Amikor rákérdezett, ő honnan vette azokat, a férfi azt mondta: a cég adta, ahol dolgozik.

A műsorban elhangzott, mindennapos, hogy a forgalmas helyeken lévő automatákat meghekkelik, az így megszerzett jegyeket pedig gyanútlan külföldieknek értékesítik, a több ezer forintos, ellopott bérleteket pedig visszaváltják a BKK pénztáraiban. A stáb a Hősök terén is forgatott, ott messziről kiszúrtak egy embert, aki sokáig babrált egy automatával.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Közlekedő Tömeg egyesület szerint nagyjából 20-30 ember fosztogatja rendszeresen az automatákat, és így az utasokat - emellett a jegyeket is gyakran hamisítják a csalók. A rendőrség azt közölte, hogy amennyiben a BKK-tól feljelentés érkezik, rongálás vagy lopás miatt eljárást indítanak. Az RTL kereste az ügyben a közlekedési céget is, de ők az adásig nem válaszoltak.

Címkék:
utazás, bkk, jegy, automata, csalók, lehúzás,