Még mindig para a tegnapi vihar: járhatatlan utak, álló vonatok, kidőlt fák + fotók

MTI2019. június 28. 11:58

Két vonalon továbbra sem közlekednek a vonatok a csütörtöki vihar okozta károk miatt - tájékoztatott a Mávinform. Közel kétezer épület tetőszerkezete sérült meg, harmincezer fogyasztónál nincs áram Szabolcsban és tetőket rongált meg, fákat döntött ki a szél Hajdú-Bihar megyében is.

A MÁV közleménye szerint nem járnak a vonatok Abaújszántó és Hidasnémeti között, ezen a szakaszon pótlóbuszok közlekednek. A helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe itt, mivel a lezúduló eső mintegy hat méteren mosta el a vasúti pályát. Nincs vonatközlekedés Vásárosnamény és Nyírmada között sem. A közlés szerint ezen a szakaszon a busztársaság egyelőre nem tud pótlóbuszokat biztosítani az utasoknak. Az ország észak-keleti részén a viharkárok jelentős részét felszámolták, a sínekre dőlt fákat eltávolították, a felsővezetéket megjavították, a vonatok javarészt menetrendszerűen közlekednek - közölte a társaság.

Friss!
Ismét járnak a vonatok Vásárosnamény és Nyírmada között, ahol a csütörtöki vihar miatt eddig pótlóbuszok vitték az utasokat - tette közzé honlapján a Mávinform.

Hitelre van szükséged? A Pénzcentrum kalkulátorával könnyen megtalálhatod a legolcsóbb megoldást!

Az autósok hazajutását is megnehezítette a vihar, sokan semmilyen alternatív útvonalat nem tudtak találni a hazajutásra, mert mindenhol kidőlt fák zárták el az utat. 

Közel kétezer épület, családi házak és közintézmények tetőszerkezete sérült meg a csütörtöki viharban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A leszakadt villanyvezetékek miatt csaknem harmincezer fogyasztónál nincs áramszolgáltatás - közölte honlapján a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság péntek reggel. Tájékoztatásuk szerint a legnagyobb kárt Kisvárda és Nyírmada térségében okozta a vihar, amely nyolcvan települést érintett, ezekről a helyszínekről már több mint ezerháromszáz segélyhívás érkezett a tűzoltókhoz. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán, munkájukat más megyékből érkezett egységek is segítik.

Tetőket rongált meg, fákat döntött ki a vihar csütörtök délután Hajdú-Bihar megyében - közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője. Papp-Kunkli Nóra elmondta: az óránkénti 80-90 kilométeres széllel érkező vihar a legnagyobb károkat - a szabolcsi - Bökönyben, valamint Létavértesen, Hajdúbagoson, Pocsajban és Hajdúnánáson okozta. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az esetek hetven százalékában fák dőltek ki. A szél tetőszerkezeteket is megrongált, a tűzoltók fóliával védték a házakat.

Hajdúbagoson villám csapott egy családi ház kéményébe, az ott lakó ember rokonokhoz költözött. A legnagyobb kár Létavértesen keletkezett, ahol egy tizenöt méter magas platánt tépett ki gyökerestül a vihar. A fa maga alá temetett három parkoló autót, és rádőlt a templom melletti vendégház tetejére is. A kár felszámolása tart.

Címlapképünk illusztriáció, további képek forrása: Facebook

Címkék:
utazás, penzcentrum, mti, viharkárok,