Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.06.03)

Pénzcentrum2019. június 3. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.06.03).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.06.03).

36 órás előrejelzés

Hétfőn a napos időszakok mellett ismét több helyen kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az időnként élénk északkeleti szél ezek környezetében feltámadhat. Délután 26-30 fokot mérhetünk, de a zivatarok elvonultával visszaesik a hőmérséklet. Kedden is meleg időre van kilátás, csak a többfelé kialakuló záporok, zivatarok hűthetik le a levegőt. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Délután 23-29 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn elszórtan számíthatunk újabb záporokra, zivatarokra, melyek környezetében vizessé, csúszóssá válhatnak az érintett útszakaszok. Intenzív záporok és a zivatarok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, az erős, viharos széllökések pedig jelentősebben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül helyenként élénk lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet, mely kissé ronthatja az autók egyensúlyát. Napközben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A meleg, olykor fülledt idő miatt megnőhet a reakcióidő, ezért vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn sem érkezik front. A levegő tovább melegszik, emiatt a melegfronti jellegű tünetek még tovább erősödhetnek. A korábbi napoknál intenzívebb migrénes fejfájásra, alvásnehézségekre kell készülni. A változékonyabb időjárás következtében fokozódnak a vérnyomásproblémák és a keringési panaszok. Az asztmások és légzőszervi megbetegedéssel küzdők körében gyakori lesz a légszomj és a nehézlégzés. A csapadékos tájakon a hő-és komfortérzet csökken, a párás időben jelentősen romlik a közérzet. Az UV-sugárzás a napos időszakokban elérheti az erős fokozatot, továbbra is ajánlott a fényvédőkrém használata. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,