Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.25)

Pénzcentrum2019. május 25. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.05.25).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.05.25).

36 órás előrejelzés

Szombat reggel a keleti tájakon lehet több felhő az égen, délkeleten egy-egy gyenge zápor is előfordulhat, máshol viszont naposabb időre ébredhetünk. Az Alföldön helyenként pára-, ködfoltok kialakulhatnak a hajnali órákra. Gyenge, mérsékelt marad a nyugati-északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Napközben mindenhol számíthatunk napos időszakokra, de a keleti-északkeleti tájakon a megnövekvő gomolyfelhőkből átmeneti futó záporok, helyi zivatarok kialakulhatnak, néhol egy-egy hevesebb vihar sem kizárt, eközben pedig a Dunántúlon többfelé a fátyolfelhőzet vastagodhat meg. Az északnyugati szél csak helyenként élénkülhet meg. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Vasárnap reggel már sokfelé ébredhetünk felhős időre, északon lehet szakadozottabb a felhőtakaró. Csapadék nem várható. Északkeleten, keleten foltokban pára, köd kialakulhat a hajnali órákra. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton elsősorban a keleti, északkeleti tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok, melyek környezetében vizes, csúszós utakra kell számítani. Hevesebb zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, vízátfolyások nehezíthetik a közlekedők dolgát, valamint a viharos széllökések jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül csak helyenként élénkülhet meg az északnyugati szél. A napos időszakokban ugyanakkor érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban az Alföldön helyenként pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton nem lesz front térségünkben, így az előző napokban tapasztalt tünetek enyhülnek, megszűnnek, de a fokozottan érzékenyek körében a melegedés hatására migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság előfordulhat. A napos időszakok jó hatással lesznek szervezetünkre, immunrendszerünkre, ezért érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni. 11 és 15 óra között az UV-sugárzás ugyanakkor eléri az erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk és szemünk megfelelő védelméről. Keleten, északkeleten a záporok, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,