Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.17)

Pénzcentrum2019. május 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2019.05.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2019.05.17).

36 órás előrejelzés

Pénteken még a felhők lesznek túlsúlyban, de főként a nap második felében már hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Északkeleten, keleten kezdetben kisebb eső, délután egy-egy zápor fordulhat elő. A délire forduló szelet északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Erősödik a nappali felmelegedés, 17-22 fok várható.

Szombaton már országszerte több órára kisüt a nap, a megnövekvő gomolyokból főként északkeleten és nyugaton alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok. A déli-délkeleti szél a Dunántúlon sokfelé élénk lehet. Hajnalban 6-12, délután 21-27 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken reggel északon és nyugaton többfelé párás, ködös tájak fordulhatnak elő, romolhat a látástávolság. Kezdetben északkeleten, keleten kisebb eső okozhat vizes, csúszós útszakaszokat, majd a nap második felében ugyanitt alakulhatnak ki záporok, kis eséllyel zivatarok, melyek lokálisan nedves útviszonyokat eredményezhetnek. A szél nagyrészt mindenütt gyenge, mérsékelt marad, egyedül a Dunántúl északi felén élénkülhet meg időnként, mely kis mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását. Napos időszakokban szükség lehet a napszemüvegre. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken nem érvényesül fronthatás, de a melegedés hatására melegfrontot jellemző tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél és kissé fokozódhatnak is. Az érintettek tompábbak, aluszékonyabbak lehetnek a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhatnak fejfájást, migrént. A fellépő tüneteken a testmozgás és a zöld tea is segíthet. A kissé változékony időben vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a záporok, zivatarok területén légszomj, nehézlégzés és mellkasi fájdalom egyaránt felléphet. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,