Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.08)

Pénzcentrum2019. május 8. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2019.05.08).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2019.05.08).

36 órás előrejelzés

Kedd reggel az északi tájakon lehet több felhő az égen, máshol túlnyomóan napos időre ébredhetünk. Csapadék nem valószínű. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul. Napközben elsősorban északon és a nyugati tájakon lehet több felhő az égen, de a napos időszakokat időnként máshol is megzavarhatják felhők az égen. Az Északi-középhegység térségében egy-egy jelentéktelen futó zápor előfordulhat. A Dunántúlon sokfelé élénk, nyugaton és északnyugaton erős lökések kísérhetik a délies szelet. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Csütörtök reggel még keleten, északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol borult időre ébredhetünk, többfelé az eső is elered. A Dunántúlon és északon többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések a déli-délkeleti szelet. Hajnalban 3-11 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán az ország legnagyobb részén száraz utakra számíthatnak az útnak indulók, legfeljebb az Északi-középhegység térségében alakulhat ki egy-egy jelentéktelen zápor, melyek környezetében átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak. A Dunántúlon sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős délies széllökések csökkenthetik jelentősebb mértékben a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán nem lesz front térségünkben, ugyanakkor a hűvös, helyenként hideg reggeli órákban a kopásos eredetű ízületi panaszok felerősödhetnek. Nagy lesz a napi hőingás, emiatt vérnyomás-ingadozás, rosszullét, keringési panaszok előfordulhatnak, nehéz nap vár az idősekre, valamint a krónikus betegekre. Napközben a melegedés hatására a melegfrontra érzékenyek körében migrén, fáradékonyság és alvási zavarok is előfordulhatnak. A napos időszakokban viszont javul hangulatunk, de a szeles tájakon élők hő- és komfortérzete kissé romolhat. Reggel nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözködés. Fogyasszunk elegendő folyadékot, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,