Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.04.21)

Pénzcentrum2019. április 21. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.04.21).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.04.21).

36 órás előrejelzés

Vasárnap a napos időt elsősorban a Dunától keletre zavarhatják időnként gomolyfelhők, viszont csak az északkeleti tájakon fordulhat elő átmenetileg egy-egy helyen gyenge, futó zápor. Többfelé élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Hétfőn nyugaton, délnyugaton marad a napos idő kevés felhővel, máshol már gyakrabban megnövekszik a felhőzet és főként az ország északi-északkeleti felén alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok. Délen, délnyugaton a déli-délnyugati szél élénkülhet meg, az ország északi-északkeleti felén a keleti szelet kísérhetik többfelé erős, helyenként, főként zivatarok környezetében viharos lökések. Kora reggel 3 és 9, délután 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de északkeleten néhol gyenge futó záporok kialakulhatnak, melyek vizes, csúszós útszakaszokat okozhatnak. Többfelé élénk nyugati-északnyugati széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A nagy napi hőingás ingerlékenységet okozhat, fontos a fokozott óvatosság. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem lesz front térségünkben, de a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében fáradékonyság, dekoncentráltság előfordulhat. Kissé fokozódhat a fejfájás is. A kellemes tavaszi időben érdemes lesz egy hosszabb sétát tenni a szabadban. A reggeli időszakban még nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen! A déli órákban a napos tájakon az UV-sugárzás erős fokozatot érhet el, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, ha hosszabb ideig a szabadban tartózkodunk. Fogyasszunk szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,