Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.03.30)

Pénzcentrum2019. március 30. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2019.03.30).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2019.03.30).

36 órás előrejelzés

Szombaton hajnalban néhol kissé párás lehet a levegő, délelőtt helyenként még felhős lesz az ég, délutánra viszont mindenütt derült, napos idő ígérkezik. Csapadék nem várható. A szél gyenge, mérsékelt marad. Hűvös hajnal után a legmagasabb hőmérséklet 16 és 20 fok között alakul. Vasárnap szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, a légmozgás sem lesz jelentős. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet országszerte 20 fok körül alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton kora hajnalban a Dunántúlon és északon foltokban pára, köd korlátozhatja a látástávolságot. Napközben száraz útviszonyokra készülhetünk, a napos idő miatt érdemes lesz napszemüveget viselni. A nagy napi hőingás miatt tompulhatnak a reflexek, nem árt az óvatosság. A légmozgás mérsékelt marad, nem lesz hatással a járművek menetstabilitására. A tavaszi időben egyre több a biciklis, motoros, ezért fokozottan figyeljünk utastársainkra! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton nem lesz fronthatás. A melegedésre fokozottan érzékenyek azonban migrént, fáradékonyságot és alvászavart tapasztalhatnak. A nagy napi hőingás további terhelést ró szervezetünkre, ennek hatására gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. Napközben napos időben lesz részünk, amely a szabadtéri programoknak, a természetjárásnak, sportolásnak is kedvez. A szép időben javul a közérzet, a hangulat, a napsütés pedig immunerősítő hatással is bír. Az UV-sugárzás többnyire a mérsékelt tartományban marad, azonban amennyiben bőre az érzékenyebb típusba tartozik, a délutáni órákban könnyen lepirulhat, ajánlott lehet a fényvédő krém használata!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Nem fog havazni. A következő napokban száraz, meleg időre készülhetünk, csapadék nem valószínű.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,