Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.12.16)

Pénzcentrum2018. december 16. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.12.16).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.12.16).

36 órás előrejelzés

Nyugat felől lassan megszűnik a havazás, vasárnap keleten tarthat ki legtovább egyre gyengülő intenzitással. Máshol felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban 0, -5, a havas délnyugati tájakon -6, -10 fokig hűlhet a levegő. Kora délután -1, +2 fok várható.

Hétfőn ismét felhős, borongós időre készülhetünk. Kisebb havazás, hószállingózás előreláthatólag délen és keleten fordulhat elő. Gyenge lesz a légmozgás. Csípős reggelre ébredhetünk, a vastag hóval borított déli tájakon -10, -12 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Délután -3, +1 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap országszerte havas, síkos, latyakos utakra kell számítani. Havazás csökkentheti a látástávolságot keleten, de már egyre gyengülő intenzitással. Nyugaton szakadozott lesz a felhőzet. Vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Érdemes a hóláncot bekészíteni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

A hét utolsó napján frontmentes időre készülhetünk. A hideg, téli időben viszont felerősödhetnek az ízületi és kopásos eredetű bántalmak. Keleten a borongós, fényhiányos időben fáradékonyabbak, bágyadtabbak lehetünk, de nyugat felől már felszakadozik a felhőzet. Továbbra is nagy megfázásveszéllyel kell számolni, ezért öltözzünk melegen, rétegesen. Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, és ne feledkezzünk meg ilyenkor sem a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásáról!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hójelentés

Havas hétvége. Vasárnap keleten tart ki legtovább a havazás, még néhol az esti órákban is szállingózhat a hó. A legtöbb délkeleten, a legkevesebb északnyugaton várható.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,