Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.12.11)

Pénzcentrum2018. december 11. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2018.12.11).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2018.12.11).

36 órás előrejelzés

Kedd reggel elsősorban nyugaton, északnyugaton, valamint helyenként északon számíthatunk hózáporok kialakulására, északkeleten ugyanakkor hószállingózás, gyenge havazás várható. Máshol változóan felhős-napos lesz az idő. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a nyugatias szél. Hajnalra foltokban pára, köd kialakulhat a szélcsendesebb tájakon. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és 0 fok között alakul. Napközben északnyugat felől sokfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és északkeleten néhol szállingózhat a hó, máshol többfelé kialakulhat kisebb eső, egy-egy futó zápor, valamint havas eső, hózápor. Több helyen élénk, északnyugaton helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.

Szerda reggel többfelé szállingózhat a hó, a Tiszántúlon havazás is kialakulhat, délnyugaton ugyanakkor átmenetileg ónos eső is eshet. Az északi tájakon foltokban pára, köd is képződhet. Többfelé megélénkülhet az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden több tájegységünkön is számítani kell csapadékra, kisebb eső, futó zápor, havas eső, hózápor sokfelé előfordulhat, északkeleten pedig szállingózhat a hó, így nedves, vizes, csúszós, helyenként síkos utakra kell készülnünk. Záporok, hózáporok környezetében hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, erős széllökések ronthatják az autók egyensúlyát. Ugyanakkor többfelé élénk, északnyugaton helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Hajnalban, reggel foltokban pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. Vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden napközben front nem lesz térségünkben, de a változékony, helyenként átmenetileg csapadékos idő miatt az érzékenyek körében tünetek jelentkezhetnek. Nehéz nap vár a szívbetegekre, valamint a keringési rendszer betegségeiben szenvedőkre. Ugyanakkor kopásos eredetű ízületi panaszok előfordulhatnak, a szeles időben pedig csökken a hőérzetünk, ingerültebbek, nyugtalanabbak lehetünk, fokozódhatnak a fejfájásos tünetek. Öltözzünk melegen, könnyen megfázhatunk! Növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt, és ne feledkezzünk meg ilyenkor sem a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztásáról!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hójelentés

Jelentős havazás nem várható. Kedden havas eső, hószállingózás, valamint futó hózáporok is előfordulhatnak, de megmaradó hótakaró ezekből nem fog kialakulni.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,