Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.08.21)

Pénzcentrum2018. augusztus 21. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2018.08.21).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2018.08.21).

36 órás előrejelzés

Kedden a sok napsütés mellett csak néhol északon és a déli, délnyugati tájakon alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, zivatar. Északnyugaton a nap folyamán többször is megélénkülhet az északias szél. A legmelegebb kora délutáni órákban 31-35 fokot mérhetünk. Szerdán is sokat fog sütni a nap, egy-egy helyi frissítő zápor, esetleg zivatar csak néhol délen, délnyugaton, esetleg keleten fordulhat elő. A keleties szél országszerte gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 15-21, délután 30-35 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden a napos idő mellett főként a délen, délnyugaton, és néhol északon fordulhat elő elszórtan egy-egy helyi zápor, délnyugaton akár zivatar is, melynek környezetében vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint átmenetileg feltámadhat a szél is. A szélerősödés csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. Vezessenek fokozott figyelemmel, a nagy hőségben dekoncentráltabbak lehetünk. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden sem lesz front térségünkben, azonban a meleg idő miatt az érzékenyek körében fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Emellett alvászavar, fáradékonyság, koncentrálási problémák is előfordulhatnak. Nagy lesz a kiszáradás, a hőguta és a napszúrás veszélye. A szívbetegek és a vérnyomás-problémákkal élők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A helyenként előforduló záporok, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota. Az UV-sugárzás országszerte nagyon erős lesz, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,