Rengeteg közlekedési eszközt tiltottak be Budapesten: itt a friss lista

Pénzcentrum2018. június 29. 13:00

Népszerű, újszerű és környezetkímélő közlekedési eszközöknek tiltott meg a járdán való haladást az első kerületi önkrományzat. Mivel a hoverboardokat, segway-eket és egyéb, egyre népszerűbb közlekedési eszközöket a forgalomban tilos használni, így gyakorlatilag ezen eszközök használatát ellehetetlenítették a kerületben.

Július 15-től tilos az I. kerület tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben elektromos meghajtású eszközöket használni, erről döntött a Budavári Önkormányzat Képviselő-testülete. A képviselők elfogadták az előterjesztést és módosították a közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. Erre azért volt szükség, mert a kerültben egyre elterjedtebbek az elektromos közlekedési eszközök használata, amelyek miatt már több baleset is történt - írja közleményében a Budavári Önkormányzat.

Az új rendelet szerint a jövőben nem lehet majd pl.: segwayt, elektromos rollert, hoverboardot, elektromos gördeszkát használni az I. kerület gyalogos útjain. Ezeken a területeken kizárólag kézben vagy tolva lehet használni az elektromos eszközöket. A képviselő-testület azért döntött így, mert sokszor csapatokban, fegyelmezetlenül és nagy sebességgel közlekednek ezekkel az eszközökkel, veszélyeztetve a járókelőket. A rendelet nem vonatkozik a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre.

Az egyre népszerűbb elektromos közlekedési eszközökről és azok beszerzési költségéről mi is írtunk nemrég, cikkünket ide kattintva olvashatod el.

Címkék:
utazás, közlekedés, hoverboard, közlekedési baleset, budavári önkormányzat, mozgáskorlátozottak,