Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.06.20)

Pénzcentrum2018. június 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szerdán (2018.06.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szerdán (2018.06.20).

36 órás előrejelzés

Szerdán a sok napsütés mellett egy-egy zápor néhol a Dunántúlon alakulhat ki, délnyugaton kevés zivatar sem kizárt. Az északkeleti szél zivataroktól távol mindenütt gyenge, mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 29 és 33 fok között alakul. Csütörtökön a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, melyekből szórványosan - nagyobb eséllyel a Dunától keletre - alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél átmenetileg délkeletire fordul, időnként megélénkül. Napközben 30-34 fok várható, majd éjszaka északnyugat felől megérkezik a hidegfront.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szerdán a Dunántúlon, de főként délnyugaton lehet elszórt záporoktól, zivataroktól vizes, csúszós útszakaszokra számítani. Zivataroktól függetlenül csak néhol északon élénkülhet meg az északias szél, így csak itt és zivataros környezetben csökkenhet kissé a menetstabilitás. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szerdán marad a frontmentes idő, de tovább növekszik a meleg, a fülledtség, ez pedig többeknél válthat ki diszkomfort érzetet. Idősek és szívbetegek körében nehézlégzés is felléphet, ezen kívül vérnyomás-ingadozást, keringési rendellenességeket is tapasztalhatnak. A zivatarok területén a légúti betegségben szenvedők állapota romolhat. A zivatarok területen a légúti panaszok felerősödésére lehet számítani. Az UV-sugárzás 10 és 16 óra között sokfelé erős, nagyon erős fokozatot érhet el, ezért gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg szervezetünk megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásáról sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,