Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.05.20)

Pénzcentrum2018. május 20. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.05.20).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.05.20).

36 órás előrejelzés

Vasárnap reggel nyugaton több, keleten, északkeleten kevesebb felhő lesz az égen, számottevő csapadék viszont sehol sem várható. Az északi-északkeleti szelet északkeleten és helyenként az Alföldön élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul. Napközben a napos időben nyugaton, illetve északon és északkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ezeken a tájakon futó zápor, esetleg lokálisan egy-egy zivatar is kialakulhat. Sokfelé élénk, északkeleten helyenként erős lehet az északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Hétfő reggel túlnyomóan napos időre ébredhetünk, csak kevés felhő lesz felettünk, csapadék sehol sem valószínű. Az északkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk lökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap nyugaton, valamint északon, északkeleten találkozhatunk helyenként záporoktól, egy-egy zivatartól vizes, csúszós útszakasszal. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, valamint a viharos széllökések jelentősebben csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk, északkeleten erős északkeleti széllökések ronthatják az autók egyensúlyát menet közben. A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem várható fronthatás, de az előző napokban tapasztalt tünetek továbbra is jelentkezhetnek. Fejfájás, migrén, alváspanaszok előfordulhatnak. A szeles idő miatt feszültebbek, ingerültebbek lehetünk. A fülledtebb idő miatt nehézlégzés, légszomj és mellkasi panaszok is felléphetnek. A vérnyomásproblémákkal küzdők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Zivatarok környezetében az asztmában szenvedők panaszai fokozódhatnak. 11 és 15 óra között az UV-sugárzás az erős fokozatot is elérheti, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,