Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.04.23)

Pénzcentrum2018. április 23. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.04.23).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2018.04.23).

36 órás előrejelzés

Hétfőn a kezdeti napos időt délután erőteljes gomolyfelhő-képződés váltja és sokfelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyeket helyenként viharos széllökések és jégeső kísérhet. Hajnalban 9-15 fok körül alakulnak a minimumok, napközben a legmelegebb órákban 24-29 fokra van kilátás.

Keddre virradó éjszaka egy hidegfront vonul át további esővel, záporokkal, reggel még többfelé eshet. Napközben viszont északnyugat felől felszakadozik a felhőzet és sok lesz a napsütés, de délután főként északkeleten ismét kialakulhat zápor, zivatar. Feltámad az északnyugati szél, a hőmérséklet néhány fokot visszaesik, délután 20-25 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn eleinte napos, száraz időre számíthatunk, így leginkább a napszemüvegekre lesz szükség vezetés közben. Délután viszont megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé alakulhat ki akár jégesővel kísért zápor, zivatar, vizessé, csúszóssá téve az utakat. Zápor, zivatar környezetében a látástávolság hirtelen lecsökkenhet. A légmozgás mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfő estig fronthatás nem várható. Érdemes kihasználni a jó időt, délután jönnek a záporok. A továbbtartó erős melegedés hatására az időseknél és a keringési rendszer betegségeiben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás előfordulhat. A napos órákban az UV-sugárzás többfelé elérheti az erős fokozatot, ezért ügyeljünk bőrünk védelmére, viseljünk napszemüveget! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,