Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.04.17)

Pénzcentrum2018. április 17. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2018.04.17).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2018.04.17).

36 órás előrejelzés

Kedden is a felhők lesznek túlsúlyban, a Dunántúlon esősen indulhat a nap, majd délután többfelé, főként a középső és délnyugati tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Nyugaton élénk, erős lesz az északias szél. A hőmérséklet a legmelegebb órákban 16-24 fok között alakul, a magasabb értékeket keleten mérhetjük. Szerdán kezdetben már csak néhol délen, délnyugaton lehet egy-egy gyenge zápor. A délelőtt folyamán viszont mindenütt megszűnik a csapadék, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé megerősödhet az északias szél. Napközben 20-24 fokos maximumokat mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden a túlnyomóan felhős, borongós idő mellett elszórtan záporok, a középső és délnyugati országrészben helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Emiatt előfordulhatnak vizes, csúszós útszakaszok. Az északias szél többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet, ami lecsökkentheti a járművek menetstabilitását. Zivatarok környezetében lecsökkenhet a látástávolság, erős, viharos lökésekkel járhat a szél. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden hidegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megélénkülő, megerősödő szél pedig fokozhatja a problémát. A változékony időben a szívbetegek és a keringési rendellenességekkel élők vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak. A szélre érzékenyek feszültebbek, ingerültebbek lehetnek, alvásproblémák léphetnek fel. Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,