Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.03.03)

Pénzcentrum2018. március 3. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most szombaton (2018.03.03).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most szombaton (2018.03.03).

36 órás előrejelzés

Szombat reggel még keleten, délkeleten fordulhat elő hószállingózás, napközben a változóan, erősen felhős időben helyenként északon egy-egy hózápor még kialakulhat. Északkeleten megélénkülhet a szél. Hajnalban -10, -3, délután -5, 0 fokot mérhetünk. Vasárnap már szárazabb, naposabb idő ígérkezik. Kisebb csapadék eleinte délen fordulhat még elő. A légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalban -13, -4, napközben -3, +1 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Szombaton eleinte délen és a keleti országrészben még szállingózhat a hó, napközben északon hózáporok alakulhatnak. Az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően csúszós, síkos útszakaszok még bárhol előfordulhatnak. A kezdetben még élénk nyugatias szél is megnehezítheti a közlekedők dolgát, csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessünk fokozott óvatossággal, a télies útviszonyokat figyelembe véve! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Szombaton megszűnik a kettős fronthatás. Ennek ellenére még sokaknál görcsös fejfájás, migrén és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Az arra hajlamosaknál szív-és érrendszeri problémák is felléphetnek. A kopásos ízületi bántalmakkal élők panaszai is felerősödhetnek. A több helyen megélénkülő szél miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk, illetve hőérzetünk is lecsökken. Továbbra is öltözzünk melegen, téliesen, nagy lesz a megfázásveszély. Fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,