Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.03.01)

Pénzcentrum2018. március 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.03.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most csütörtökön (2018.03.01).

36 órás előrejelzés

Csütörtökön kezdetben sok napsütés ígérkezik, inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Napközben délnyugat felől azonban erős felhősödés kezdődik, estefelé délnyugaton már hószállingózás, kisebb havazás is kialakulhat. A délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, északnyugaton, egy-egy erős lökés is lehet, ott hófúvás is kialakulhat. Keményen fagyos lesz a hajnal, nyugaton, délnyugaton -20, -23 fok is lehet. Napközben -7, -3 fokra készülhetünk.

Péntek reggel sok lesz felettünk a felhő, északkeleten lehet szakadozottabb a felhőtakaró. Észak, északkelet kivételével sokfelé várható havazás, nagyobb mennyiség délen hullhat. A keleti-északkeleti szél többfelé élénk lesz, hófúvás is kialakulhat. Reggelre hazánk nagy részén -6 és -12 fok közé, az északi-északkeleti tájakon -13, -15 fokig csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Csütörtökön kezdetben országszerte száraz időben bízhatunk, a korábbi havazás miatt azonban még többfelé, főként az alsóbbrendű utakon találkozhatunk jeges, síkos, havas útszakaszokkal. Északnyugaton feltámad a délkeleti szél, ami hófúvást eredményezhet, illetve csökkentheti a menetstabilitást. Délutánig még sokfelé napos idő várható, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk fokozott óvatossággal, a télies útviszonyokat figyelembe véve! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Csütörtökön a magasban melegedés kezdődik, emiatt a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, tompaság, koncentrálási problémák jelentkezhetnek. Emellett azonban továbbra is marad a szokatlanul hideg idő, sokaknál felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A szelesebb északnyugati tájakon élők fejfájást, ingerlékenységet tapasztalhatnak, illetve a szeles idő tovább csökkentheti a hőérzetet. Ügyeljünk végtagjaink védelmére, a hideg időben a bőr könnyen kipirosodhat, hamar fagyási sérülést szerezhetünk. Öltözzünk melegen, téliesen, nagy lesz a megfázásveszély. Továbbra is fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címkék:
időjárás, penzcentrum, időjárásjelentés, meteorológia, közlekedésmeteorológia, orvosmeteorológia,